Fira de Bandolers

Producció artística i tècnica: Batall -produccions-
Organitza: Ajuntament d'Alcover


Fira que des de l'any 2003 va agafar un nou enfocament basant-la entorn la temàtica dels bandolers.
El bandolerisme és un fet històric que té els seus orígens als segles XVI-XVII i que a Alcover va tenir importants repercussions. És per això que s'ha triat com element al voltant del qual s'han orientat part dels actes de la Fira, que inclou entremesos teatrals, contacontes, el Tast de Bandolers (sopar), mostra d'oficis tradicionals, castells, concerts, conferències, exposicions...
Divendres, 9 d’octubre
A les 10 del vespre, al so de l’antiga sirena del sindicat, s’anunciarà l’arribada dels bandolers a la vila, no us en refieu.

A 1/4 d’11 del vespre, a la plaça Cosme Vidal. Arriba la Fira i arriben els bandolers! Cal posar en alerta a la població. Enguany, el virrei Pignatelli i la seva guàrdia vetllaran perquè regni l’ordre durant la Fira. Però al Miquel Morell i a la seva colla no els aturarà ningú per aconseguir el botí que es fa a Alcover.
En cercavila anirem fins a la plaça de l'Església Vella acompanyats del grup de música tradicional de l'EMMA.

Pl. de l'Església Vella
Enguany s’obre la Fira amb una proposta nova: estrena exclusiva de l’espectacle de la Fira i amb un format únic per als vilatans, la Taverna Bandolera.

Deixa't anar, tanca els ulls i gaudeix. El nou virrei Pignateli ha arribat a la vila, està disposat a acabar amb la plaga bandolera. I amb la seva temible guàrdia de botxins pensa mantenir l'ordre de la Fira. No es fien de ningú, per això els alcoverencs, passavolants i forasters, tothom està sota sospita: qualsevol pot estar conxorxat amb els bandolers. La banda de Miquel Morell ho tindrà ben difícil enguany. Tot i que als Morells no els atura res ni ningú.

A 2/4 d’1 de la nit, a la plaça Nova, ball amb el grup de versions
HOTEL COCHAMBRE, (Col·labora: Aguilots Joves d'Alcover)

Dissabte, 10 d’octubre
A les 6 i a les 8 de la tarda, representació teatral Sota sospita.
La banda de Miquel Morell campa per la vila. El virrei Pignatelli i la seva guàrdia no pensen permetre que els bandolers facin de les seves per Alcover. I és que cada any els Morells salten muralles i portals amb molta facilitat.
Hi ha alguns vilatans que estan conxorxats amb aquests bandolers. Enguany hi haurà un càstig exemplar contra aquests traïdors. Ho permetrà el Miquel Morell?

A les 10 del vespre, a la plaça Nova, Tast de bandolers
Tots a sopar i a prendre forces per a la nit que ens espera.
(Col·labora: Grup de Teatre la Resclosa.)

A partir de 2/4 d’1 de la nit, al Pavelló, Orquestra Plateria i Los Tremendos

Diumenge, 11 d'octubre A les 6 i a les 8 de la tarda, representació teatral Sota sospita.
Miquel Morell i la seva banda salten muralles i portals amb molta facilitat però el virrei i la seva guàrdia no permetran que facin de les seves per Alcover. Quin serà el càstig per a aquests traïdors?

Edicions anteriors