Pi de la Serra

Pi de la Serra
Pi de la Serra
Pi de la Serra
Segueix el Combat

L'espectacle que gira ara mateix segueix l'estel.la de l'anterior i corrresponent al 24è disc de la seva carrera discografia Cançons de Combat

“Són cançons que, a la meva manera, volen denunciar uns fets que avui dia continuen passant”
amb un repertori que inclou cançons fetes fa molts anys, d'altres més recents i algunes d'altri, però totes emblemàtiques pel que fa a la temàtica.

Segueix el combat destila una part fonamental de la forma de ser de l'artista que sense concessions repassa l'acctualitat a través de cancons fetes en divereses èpoques

Seran cançons com Sento el vent i acabant amb Si els fills de puta volessin. -fet en la seva versió original-. O com Cançó en I, La Cultura, Merda , Mediocritat i moltes altres a més de picades d’ull a cançons d’amics com l’Ovidi Montllor d’altres referencials com Bella ciao.

PI DE LA SERRA
Francesc Pi de la Serra (Barcelona, 1942) és el més veterà dels cantautors catalans. Però és també un dels que transmeten un esperit més jove amb les seves cançons, que arreu del món han fascinat companys d’ofici d’un gran prestigi, des de Caetano Veloso fins a Paolo Conte, passant per Gilberto Gil, Pablo Milanés i Silvio Rodríguez, a part de diversos deixebles, entre els quals hi ha Joaquín Sabina, que el reconeixen com un dels seus principals mestres.

Des del 1962, any en què es va incorporar a Els Setze Jutges, col•lectiu del qual va ser el primer cantant professional, i va preparar la fundació d’Els 4 Gats, el primer grup de rock en català, Pi de la Serra ha compost un llarg seguit de peces que l’han consolidat com un dels cantautors europeus que han sabut trobar un discurs artístic més personal i independent, amb un gust literari que entronca amb el surrealisme i els altres corrents de la gran tradició de les avantguardes de la dècada del 1920.

Aliè a les modes i als condicionaments de la indústria musical, Pi de la Serra manté un compromís social insubornable en el seu exercici de la cançó, que entén com una dissecció crítica de la realitat des d’una mirada poètica, sovint tenyida d’un humor molt subtil i intel•ligent. [per Xevi Planas]

Amb més de cinquanta anys de carrera, gaudeix del respecte dels circuits internacionals de cançó on ha actuat (Espanya, França, Portugal, Santo Domingo, Mèxic, Canadà, Cuba, Estats Units de NA., Anglaterra, Alemanya, Itàlia, Brasil, Uruguai, etc), s'ha mostrat a punt per composar, cantar i tocar, sempre, el que ha volgut, i ha estat o ha rebut la col·laboració d'artistes com Gilberto Gil, Maria del Mar Bonet, François Rabat, Joan Albert Amargós, Paolo Conte, Lluís Miquel, Joaquin Sabina, Joan Manuel Serrat, Loquillo, Luís Eduardo Aute, Ana Belen, Carme Canela,...

L'any 1964 obté el Gran Premio del Disco Espanyol pel seu segon disc: L'home del carrer, gravat (entre altres) amb el gran guitarrista de jazz René Thomas.

Al 2007 va rebre la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, com a membre dels Setze Jutges, i el més prestigiós premi a la cançó per la seva trajectòria: el Premi Altaveu.

2009 partricipa a l'acte d'inaugració de la Casa de les Llengües a Barcelona junt amb Gilberto Gil i altres artistes.
Aquest mateix any protagonitza junt amb Joan Manuel Serrat al Memòrial dempcràtic al Palau Sant Jordi

El 2012 es duu a terme el concert de celebració dels 70 anys amb la participació d'un grapat d'artistes a amics.
Durant aquest any es va editar un decumental videografic "L'home del carrer" i una revista biogràfica Pi de la Serra - L'indòmit a càrrec del grup Enderrock.
El mateix any participa a la I Biennal Catalunya-Uruguai organitzat per Banasants.

L'any 2014 participa a Siete dias con el pueblo a Santo Domingo (República Dominicana) recordant els fets que es van produir 40 anys enrere i en el que hi va participar junt amb Ana Belen, Víctor Manuel i altres cantautors sud-amenricans

El 2016 participa a la trobada de cantautors Llanes Encanta on va poder coincidir amb un nombre important de cantautors de la seva generació

L'any 2017 rep el Premi Big Bill Broonzy qui li atorgà la Societat de Blues de Barcelona reconeixent la seva trajectòria pel que fa al blues.

Els anys 2018-19 també ha girant junt amb la Maria del Mar Bonet l'espectacle "Quico-Maria del Mar" recordant el disc que van fer junts fa 40 anys.

D'altra banda el 2019 va arribar a un acord amb el Museu de la Música de Barcelona per tal que estudiïn, custodiïn i exposin una setentenda de guitarres de la seva propietat. Durant aquest any el Quico ha ofert concerts al mateix museu i sessions amb el públic per a conèixer detalls de la seva col.locció i dels instruments que la conformen.
Igualment ha col.laborat en projectes diversos de caràcter cultural i social en solitari o acompanyat d'altres artises.

Actualment el Quico està en procés de preparació d'un nou treball discogràfica basat en obra inèdita i a diferència dels dos anteriors que tot incloure noves cançons revisava en clau actuals moltes de les cançons emblemàtiques de la seva discografia.

JOAN PAU CUMELLAS
Conegut internacionalment per la seva habilitat interpretativa amb l’harmònica diatònica, Joan Pau Cumellas és un enamorat i estudiós d’aquest instrument i explora totes les seves possibilitats sonores en diferents àmbits. Suma fins a 9 cds publicats amb diferents formacions entre les que hi ha el quartet de blues-fusió Mr.Hurricane Band, la popular cantant de blues Big Mama, el duet de country-blues amb el guitarrista Miguel Talavera o el grup de bluegrass Ll.Gómez Quartet.
La seva versatilitat com a intèrpret li ha permès treballar amb artistes tan diversos com el cantant de pop Manolo García, la cantant de jazz Lotti Lewis o el cantant de boleros Moncho.
Actúa en els principals festivals de Blues i Jazz de Espanya i és força conegut en països com França, Holanda, Anglaterra i Irlanda per la seva participació en diversos esdeveniments musicals.
Així mateix, treballa com a músic d’estudi per a radio i televisió i ha enregistrat harmònica en diverses bandes sonores de pel•lícules de cine.
És professor d’harmònica a Barcelona, fa seminaris en festivals de blues i country i fa tallers didàctics d’harmònica per a joves i nens en escoles i instituts, així com concerts pedagògics sobre el blues juntament amb la cantant Big Mama.

Pi de la Serra (single) - EDIGSA – 1962
L’home del carrer (single) - EDIGSA – 1964
Francesc Pi de la Serra - EDIGSA – 1967
Sóc el millor, sóc poeta (single) - DISCOPHON, S.A – 1969
Triat i garbellat - DISCOPHON, S.A – 1971
Disc-conforme - DISCOPHON, S.A – 1971
Francesc Pi de la Serra (single) - DISCOPHON, S.A – 1971
No és possible el que visc - BASF – 1974
Fills de buda - LE CHANT DU MONDE - 1974
Pi de la Serra a l’Olympia - Divergo / sassetti - 1974/1979
Palau d'esports BCN 27-2-76 - BASF ESPAÑOLA, S.A. - 1976
Pi de la Serra a Madrid - EMI-ODEON S.A. - 1977
Quico-Ma. Mar – ARIOLA - 1979
Piajama de saliva – EDIGSA – 1982
Quico rendeix-te – ARIOLA - 1988
Qui té un amic - ARIOLA EURODISC, S.A - 1989
Francesc Pi de la serra (cd) – PDI - 1993
Amunt i avall (cd) – BETIBÚ - 1995
No pasaran - E.M. HORUS S.A – 1997
Tot -K-INDÚSTRIA - 2007
QuicoLabora - TEMPS RECORD - 2011
Dues tasses - TEMPS RECORD - 2015
T'agrada el blues? - MÚSICA GLOBAL - 2018
Cançons de Combat - TEMPS RECORD - 2020

Formació

Pi de la Serra -Veu i guitarra
Joan Pau cumellas -Harmònica


Xarxes socials

Properes Actuacions


23/04/24
20:30
CANET DE MAR
Teatre Odeón
Temporada de Primavera

01/05/24
19:00
FIGUERES
La Cate
Barnasants

14/06/24
20:30
GIRONA
El Foment

17/07/24
21:30
TÀRREGA
Mas Colom
Paupaterres

03/08/24
NOGUERA -comarca-
La resta d'informació es completarà quan es presenti oficialment

Veure totes les actuacions