Gospel Soul Celebration

Gospel Soul Celebration
Gospel Soul Celebration
Gospel Soul Celebration
Liderat pel gran Joel Rhino, artista d’alta volada pel que fa a direcció, cant i producció d’arranjaments vocals i musicals i comptant alhora amb la mà destra del seu pianista, Daniel Moreau.

El repertori es composa de grans cançons d’estils tradicionals i composicions contemporànies junt amb clàssics de gospel ben coneguts amb arranjaments originals.

En el concert Joël Rhino s'acompanya d'una impecable formació: la veu d'alto d'Eliane Paruta amb el seu timbre clar i airós que encanten el públic; la consumada solista Jessica Ressot, jove soprano amb molta experìencia als cors de gospel parisencs que ens captivarà amb la seva agilitat vocal; i amb Magdala Desruisseaux, experimentada soprano d’ampli recorregut professional que sedueix pel seu carisma i singularitat vocal.
JOEL RHINO

Des del bressol assitia ja als assajos de la coral d'església de la seva mare, a Martinica i formava la seva oïda escoltant els cants de les trobades familiars començat als 6 anys a harmonitzar segones veus a la coral de joves de la seva església, on als 8, s’integra la coral d’adults.
Pre-adolescent, compagina els seus estudis a Electrotècnia i la seva passió pel cant polifònic. Amb 16 anys funda el grup vocal «Galilea» que es fa ràpidament una referència al si del circuit musical protestant. Deu anys després, ja a la França continental, integra el grup Black & White Gospel Singers, dirigit per Emmanuel Djob (The Voice) primera experiència professional. Enregistra tres àlbums amb aquesta formació (Imatge to God, Testify i Praise Jah Almighty). Recorre les escenes internacionals fins a 2001, quan deixa el grup per explorar altres camins harmònics i aprofundir en la seva formació musical.
Autodidacta de formació, solidifica els seus coneixements musicals a l’escola de Jazz (El JAM) de Montpeller éssen corista tenor del cor Gospel per a 100 Veus «We will never cop de dreta you away». El 2001 comença una carrera com a cap de cor. Es fa càrrec de la direcció del cor Gospel Giving Singers durant 10 anys arribant a cantar a l'escenari principal de la festa de la música de Montpellier als jardins del Pêyrou el 2008. Él 2002 és fundador del grup Gospel Soul, quintet piano i veus i fins l’actualitat recorrent les escenes internacionals de gospel.
El 2010, funda el cor Gospel Soul Mass Choir, barreja de coristes seleccionats aviat “descobert” per agències artístiques de les regions del gran Sud de França de les més actives a nivell internacional. Des de 2016, és professor de l’escola de Jazz de Montpeller en tant que cap de cor del conjunt EVJ (Conjunt Vocal del Jam). Actualment també està participant en la gira europea 2017 de GOSPEL PER A 100 VEUS.


DANIEL MOREAU
Nascut en una família de músics, Daniel descobreix als 5 anys el piano i estudia musica clàssic abans de perfeccionar-se en el jazz i les músiques actuals als conservatoris de Perpinyà i Montpeller.
Versàtil pianista, Daniel s’ha alliberat de les barreres estètiques tot col·laborant tant en el jazz, el góspel, el reggae o la musica africana que en l’electro o la música contemporània.
Els seus viatges per Europa, a l’Àfrica, a Cuba i als Estats Units li han permès perfeccionar-se, sobretot prop de mestres del piano tals com Rolando Luna (Buena Vista Social Club), Barry Harris o, fins i tot, Aaron Goldberg.
D'altra banda molt prolífic com a compositor, escriu per al grup «Ethioda», inspirat per la música etíop que creua amb i les músiques urbanes.
A més, diplomat d’Estat, Daniel ensenya al si del departament de Jazz del Conservatori de Montpeller, on posa a disposició la seva experiència i la seva passió per a la pedagogia.

Formació

Joel Rhino - lead
Eliane Paruta - alto
Jessica Ressot - soprano
Magdala Desruisseaux - soprano
Daniel Moreau -piano

Xarxes socials