Abrié & Cordero Duo

Insòlit duo de Gemma Abrié amb el també contrabaixista Miquel Àngel Cordero, que ens presenten Double BasSing.
Aquesta aposta poc habitual al món de la música vol demostrar com des d’una formació de mínims, amb dos integrants, s’assoleixen resultats de gran complexitat, amb quatre instruments –dos contrabaixos i dues veus– que tenen un potencial comunicatiu enorme. Abrié i Cordero, els intèrprets/còmplices, exploraran diferents formes i estils, des del jazz, passant pel folklore argentí fins la cançó d'autor catalana o fins i tot els Beatles. Una proposta que al públic li resultarà sorprenent i fascinant.
Gemma Abrié (Barcelona, 3 de novembre de 1984) és una de les veus joves amb més trajectòria de l’escena jazz catalana. Va pujar per primer cop a un escenari a l’edat de 16 anys, i des d’aleshores no n’ha tornat a baixar. Amb un llarg camí recorregut com a vocalista de nombroses formacions de jazz, gospel i soul de l’Estat espanyol i França, encara es resisteix a lligar-se estrictament a cap estil i mira de trobar un rumb propi.

Es va iniciar a la música a l’edat de 13 anys, de la mà de Núria Tomàs. Més tard va treballar tècnica vocal amb Sandra Ortega i Juana Rodríguez i en els últims anys ha estat alumna de Carme Canela, de la qual ha après a posar la tècnica al servei de l’expressió artística més sincera.

Durant anys les seves fonts d’aprenentatge van ser les classes particulars de cant, les hores i hores que passava enganxada a radiocassetes, tocadiscs i reproductors de CD, escoltant tot tipus de gèneres musicals, i la seva experiència als escenaris. Va ser la veu d’Ivanow Jazz Group, formació jazzística resident durant 8 anys a la sala barcelonina Jazz Sí Club. Posteriorment ha compartit viatge amb reconeguts músics com ara Emmanuel Djob, Dani Alonso, Ignasi Terraza, David Mitchell, Charlie Moreno, Munir Hossn, Aurore Voilqué, Vicens Martín o Clara Luna, entre d’altres, i ha pujat a escenaris emblemàtics arreu de la península, França, Alemanya o els Països Baixos.

Conscient que la música era el motor de la seva vida, va decidir cursar estudis superiors a la reconeguda Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i més tard al Conservatoire National à Rayonement de París, obtenint el Grau Superior de Música en l’especialitat de Jazz i Música Moderna i un Cum Laude pel seu projecte final, “Wondering...”. La seva estada a França ha estat decisiva en la redefinició del seu ADN artístic, en la cerca de noves textures i colors musicals i l’apropament de referents, de Nova Orleans a Barcelona, de Nova York a París, de les vores de l’oceà Atlàntic al mar Mediterrani. El resultat és una veu càlida, gruixuda i plena de matisos, que combina la influència de la música d’arrel afro-americana amb sonoritats més mediterrànies, i que s’expressa en les diverses llengües que han format part de les seves experiències vitals.

Un dels punts d’inflexió a la seva carrera artística va ser l’arribada a les seves mans d’un contrabaix, instrument pel qual sentia una devoció secreta, que la va motivar a iniciar l’aprenentatge per combinar la seva faceta de cantant amb la d’instrumentista.

Avui, doncs, Gemma Abrié es perfila com una artista versàtil, propera, amb gran personalitat i força comunicativa que, per sobre de tot, és feliç cantant. D’aquest amor per la música neixen els principals projectes que té entre mans actualment, que beuen de l’herència del jazz més etern i de les oportunitats que ofereix l’heterogeneïtat musical del present: el treball “Wondering...”, un tribut a la figura de Stevie Wonder en clau de jazz; el llançament la primavera de 2014 del seu primer disc com a solista i compositora amb acompanyament del guitarrista brasiler Munir Hossn i el duo de contrabaixos i veus amb Miquel Àngel Cordero, que posa a prova les possibilitats expressives infinites d’aquests instruments.


Miquel Àngel Cordero (Molins de Rei, 10 d'abril de 1973) és un músic contrabaixista multidisciplinar.
Titulat superior Música clàssica especialitat contrabaix pel Conservatori Liceu Barcelona.
Titulat superior Jazz i Música Moderna especialitat contrabaix y baix elèctric per l'ESMUC de Barcelona. Ha realitzat els seus estudis clàssics amb el mestre Ferran Sala i així mateix Master class amb els mestres Wolfgang Güttler, Thomas Martin de clàssica i Cristian McBride del jazz.
Ha participat en vàries formacions orquestrals de clàssica i contemporània com: Jove orquestra de Catalunya, Orquestra Acadèmia del Liceu. Orquestra de St.Cugat, Orquestra simfònica del Vallès, Orquestra J.Carbonell Terres de Lleida, Orquestra de càmara Gonçal Comelles, Banda municipal de Barcelona i grup instrumental Barcelona 216.
Ha participat en produccions musico-teatrals com: West side Story (Reguant), Sweeney Tood
(Gas), T'estimo ets perfecte... (Ferrer), La generala (Mir), Amants Premio MAX2003 (Mir), Tot Lloll (Vidal), El perseguidor (Nel·lo), L'Auca del senyor Esteve (Portacelli), Quan la Nora... (Portacelli), Prometeu Grec 2010 (Portacelli).
Ha acompanyat cantants i artistes com: Lídia Pujol, Marina Rossell, Alfonso Vilallonga, J.M.Serrat, Laura Simó, Carme Canela, Noah, Miguel Poveda, Joan Isaac, Luis Eduardo Aute, Eduard Iniesta, Sílvia Pérez Cruz i Arianna Savall.
Ha participat en programes de televisió com: Surti com surti TV3, Senyores i senyors
TV2Catalunya, Marató TV3 2009 i 2010.
Ha realitzat enregistraments per a pel·lícules com: Mi vida sin mi (Coixet) y Transiberian músiques d'Alfonso Vilallonga. La vida abismal (V. Pons), Tramuntada y El perquè de tot plegat (V. Pons) músiques de Carles Cases.
Actualment és professor de Grau superior al Taller de Músics de Barcelona.

Double BasSing –Audiovisuals de Sarrià 2014

Formació

Gemma Abrié - veu i contrabaix
Miquel Àngel Cordero - contrabaix i veu

Web propi

www.gemmaabrie.com

Xarxes socials