[Castellano] [English]
Batall
MD Saxophone Quartet Versió text per a imprimir


Presentació


El projecte MÍNIMA DISTÀNCIA neix de la necessitat de viure la música clàssica des d'una sonoritat moderna, recuperar la idea que allò que és popular és el què ens inspira per arribar més lluny, sentir que allò quotidià, allò que ens és més proper provoca i reacciona.
MD vol crear des del desordre i desorganitzar allò establert, evitar que l'espectador s'acomodi a un resultat concret a través d’un concert on la sonoritat canviï radicalment. Una declamació extrema de la música que prové de la tradició on es mescla la intensitat de la tristesa i de l'oblit, amb les seqüencies rítmiques i apassionades de la força del present.
El MD SAXOPHONE QUARTET és particularment apreciat perquè en les seves actuacions restableix un lligam a voltes perdut entre el públic i l’intèrpret, de clara vocació internacional, proposa el redescobriment del saxofon clàssic a partir del repertori original i de les transcripcions dels clàssics. Aquest quartet es distingeix per un estil fluid, intens i amb una obsessió pel detall, oferint al seus auditors unes actuacions brillants i rigoroses dins una atmosfera inspiradora i seductora.Vídeos
EINE KLEINE NACHTMUSIK. II Movement SERENADE W.A Mozart
tango pour une princesse desesperee
EINE KLEINE NACHTMUSIK. III Movement RONDO W.A Mozart


Biografia


El saxofonista i compositor David Salleras s'ha convertit en un dels saxofonistes clàssics més destacats de l'escena nacional i internacional. Un cop acabats els seus estudis al Conservatori del Liceu amb el Premi d'Honor, obté la beca del departament d'educació per continuar la seva formació a París al costat dels referents del saxofon com J.Y Fourmeau i N. Prost, on és distingit amb les màximes qualificacions. A París comença la seva faceta de compositor, focalitzada en la música per saxofon i això el porta a interpretar la seva música arreu. Nombrosos saxofonistes i quartets de saxofons interpreten i enregistren la seva música. Aquesta realitat el porta l'any 2013 a fundar el quartet de saxofon Mínima Distància amb el qual ja han realitzat una serie de concerts en diferents ciutats europees on les seves actuacions han sigut molt ben valorades per la crítica especialitzada.

David Salleras es un artista de Selmer saxophones i utilitza broquets VandorenMD està format per quatre músics d’àmplia experiència i projecció internacional. Miquel Valles al saxo alt, Joan Soler al baríton, Tere Gomez al tenor i David Salleras al soprano.


Formació


David Salleras - saxo tenor
Tere Gomez -saxo tenor
Miquel Valles - saxo alt
Joan Soler -saxo baríton,