Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi
El singular repertori del cantautor solsoní es presenta, ara, acompanyat per una de les cobles més sòlides i de major projecció del moment: la Cobla Sant Jordi. La incorporació de la sonoritat de la doble canya, així com del metall ajustat, junt amb l’habitual acompanyament instrumental del cantautor, embolcallen els seus temes amb gran encert, possibilitant uns arranjaments que donen com a resultat un diàleg emotiu i atractivament inusual.
El repertori es basa en cançons de la discografia de Roger Mas, peces inèdites i algunes versions d'altres autors i llengües.
Un concert imprescindible.
Roger Mas va néixer el 1975 en una família de músics. Quan tenia cinc anys d'edat, va començar a tocar instruments, sota la tutel.la del seu avi. La seva activitat artística (vinculada al clarinet i al saxofon) va començar quan tenia 12 anys. El 1994, va començar a investigar les diferents expressions musicals d’arreu del món gràcies a l'experiència de Luis Paniagua. El 1996, va guanyar el Premi de Catalunya Ràdio, que marca l'inici de la seva carrera com a cantant i compositor. Des de llavors, havent publicat ja nou àlbums, ha rebut diversos premis per cada nou projecte i un ampli reconeixement dels crítics, fins al punt de convertir-se en una veritable figura de la cançó. La seva música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les seves lletres barregen el llenguatge del carrer amb les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent. En els últims anys ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, Brasil, EEUU, Uruguai, Sèrbia, Hongria, República Txeca, Alemanya i Àustria.
www.rogermas.cat

COBLA SANT JORDI - CIUTAT DE BARCELONA
Fundada el 1983, el 1997 es va convertir en guanyadora del títol 'Cobla Ciutat de Barcelona’ que atorga l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Ha conreat tots els àmbits del repertori que li és propi, si bé, des de la seva fundació ha manifestat una reconeguda voluntat d'atendre, de forma específica, els aspectes de la música de concert per a cobla, mitjançant la programació d'obres conegudes, obres oblidades i música de nova creació.
La discografia de la Cobla Sant Jordi comprèn més de 50 CD’s de contingut divers, entre els qual destaquen els monogràfics dedicats, respectivament, a l'obra per a cobla de Toldrà, Lamote de Grignon, Rafael Ferrer, Domènech Moner, Josep Serra i Narcís Paulís, així com la gravació del CD dirigit pel mestre Antoni Ros-Marbà i dedicat als clàssics de la música de concert per a cobla. El seu recent ‘Amargós & Vidal: dues visions contemporànies de la cobla’ (Columna Música, 2009) va resultar finalista en l'edició de 2010 dels Premios de la Música Española, en la categoria de Millor àlbum de Jazz, juntament amb Jerry González i Chano Domingo (aquest últim, guanyador del Premi).
http://coblasantjordi.cat


Premis:
- Premi Miquel Martí i Pol 2012 per la cançó "Si el mar tingués baranes", de Maria-Mercè Marçal
- Premi Enderrock de la crítica al millor disc del 2012 (Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, 2012)
- Premi Enderrock 2012 de la crítica al millor disc en categoria folk (Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, 2012)
- Premi Enderrock 2012 per votació popular al millor artista en categoria folk (Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, 2012)
- Premi Enderrock 2012 per votació popular al millor directe en categoria folk (Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, 2012)
- Premi Enderrock 2012 per votació popular a la millor cançó en categoria folk (El dolor de la bellesa)


Premsa
La Vanguàrdia - Donat Putx - 30/12/11
El Periódico - Jordi Bianciotto - 30/12/11
Nació Digital - Jordi Bianciotto - 29/12/11
Nació Digital - Ramon Estany - 29/12/11
Regió 7- 28/12/11


Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona - Satélite K - 2012

Formació

- Roger Mas: veu i guitarra
- Xavier Guitó: piano i veus
- Josep Pinyu Martí: percussions
- Arcadi Marcet: contrabaix i baix elèctric

Cobla Sant Jordi
- Xavier Torrent: flabiol i tamborí
- Oriol Oller i Oriol Gibert: tibles
- Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez: tenores
- Sergi Marquillas i Timi Rodríguez: trompetes
- Martí Badia: trombó
- Pep Moliner i Jordi Montasell: fiscorns
- Joan Druguet: contrabaix

Xarxes socials

Properes Actuacions


26/07/24
22:00
ALTA SEGARRA -comarca-
A concretar
FAS - Festivals de l'Alta Segarra

26/10/24
22:00
PONTS
Canònica de Sant Pere
Celebració del mil·lenari de la col·legiata de Sant Pere

Veure totes les actuacions