Èric Vinaixa

Èric Vinaixa
Èric Vinaixa
Èric Vinaixa
1/2 LA MÉS BONICA HISTÒRIA
Després de la densitat de Caos a mig camí (Picap, 2017), ÈRIC VINAIXA aprofundeix en el seu univers personal i treu un disc que serà clau en la seva evolució compositiva i expressiva, La més bonica història (Picap, 2020). El nom del nou treball i base del nou espectacle deixa entreveure ja una evolució i orientació cap a una atmosfera més lluminosa i positiva, amb sonoritats noves, però sense perdre la manera de fer que defineix el seu estil: elegància, arranjaments preciosistes, intensitat, unes lletres més humanistes que mai i el seu carisma seductor a dalt de l’escenari. Una proposta de fusió de pop, rock i cançó d’autor com ben pocs saben fer.

2/2 ÈRIC VINAIXA EN POESIA
Un viatge musical i poètic per la increïble vida de Roc Llop

Les cançons i la sensibilitat d'Èric Vinaixa acompanyen els versos i la sorprenent vida del miravetà Roc Llop, anarquista, mestre, poeta, exiliat i supervivent dels camps de concentració nazis. Un espectacle que reivindica l'obra i la força vital de Llop i el seu amor per Miravet i Catalunya.

Un excel·lent treball de l’Èric que partint d’una referència concreta ens obre les portes a situacions paral·leles que es van viure per tot el territori i que per tant acaba sent un homenatge a tots aquells que, tot i el patiment, amb l’amor a la terra i a la cultura no es van deixar vèncer,.
Èric Vinaixa, cantant, músic, compositor i productor (Barcelona, 11 de Juliol de 1977), fill de Miravet, comença a estudiar música als 6 anys i, un any més tard, a tocar instruments, progressivament, en funció del moment que viu (acordió, bombardí, fiscorn baix, trombó de pistons, trombó de bares) fins a arribar al seus instruments principals, guitarra, piano i veu.

Comença a escriure ben aviat, influït per la música que el fa despertar i que li marca el camí. A partir dels 15 anys entra a formar part en diferents bandes, escrivint el seu propi material com a part del repertori, i col·laborant en diversos projectes, tant en directe com a l’estudi.

Des de 2002 lidera el grup de rock Rodamons, amb qui té 2 discos enregistrats, “Temps Millors” (PICAP, 2005) i “Mama” (PICAP, 2008). Amb Rodamons comença a guanyar ressò mediàtic després d’acumular diversos premis, com “Gamarock” o “En Potència” de Catalunya Cultura, fins a rebre el DISC CATALÀ DE L’ANY 2005, que atorga anualment Ràdio4, pel seu primer treball “Temps Millors”. Actua en les principals sales catalanes (com Bikini o Luz de Gas), al Palau de la Música de Barcelona, televisions i radios, en festivals de renom (com el Senglar Rock ) o a les Festes de la Mercè de Barcelona i, fins i tot, al Camp Nou (en els actes de celebració del títol de Lliga 2004-05), sempre amb una posada en escena carregada de força i energia, seguint els patrons de les bandes de rock dels setanta.

A partir del 2006, comença els seus projectes en solitari, tocant en diferents clubs, pubs, locals i petits teatres, normalment sol, acompanyat només de la seva inseparable guitarra Tanglewood, oferint un repertori que es deixa portar pel moment, a cavall dels clàssics que l’han protegit des petit i de la seva pròpia música, en un espectacle anomenat “Llarga vida al Rock’n’Roll”. En solitari també ha voltat pel món oferint concerts a llocs insòlits com Japó (Tokyo), Cuba (Ciemfuegos, Santa Clara, La Habana), Tailandia (Chiang Mai) o la República Txeca (Praga). Ha participat en el disc “Història de Catalunya en cançons 2.0” (PICAP, 2009), juntament amb d’altres músics de parla catalana. Des de 2007 també escriu, coordina i produeix diferents músiques per a bandes sonores i espots publicitaris.

Al Desembre del 2010 presenta el seu primer disc en solitari, “La famosa gemma de Galveston”, que ofereix un registre més íntim al que ens té acostumats a veure amb Rodamons.

Al 2011 participa en el disc de “La Marató de TV3” amb el tema “La clau de tot ets tu”, una versió del “While you see a chance” d’Steve Winwood. El disc ven més de 170.00 còpies.

A principis del 2012, el director de cinema Ventura Pons utilitza el tema “Escac i mat” com a part de la B.S.O de la pel·lícula “Any de Gràcia”, protagonitzada per Rosa Maria Sardà, Oriol Pla, Santi Millan i Amparo Moreno. I participa en el disc de “La Marató per la pobresa”.

L’estiu del 2013 surt al mercat el seu segon treball en solitari, “Insinuacions” (Picap, 2013). Un disc també escrit, arranjat i produït per ell, que marca un punt d’inflexió en la seva carrera artística. Amb col·laboracions de luxe com la Mercè Martínez, Roger Julià, Ramon Aragall, Albert Cariteu o Joan Palet. A l’Octubre presenta el videoclip del seu primer senzill “Suplicava la reina”, on hi intervenen Andrea Montero i Alba Ribas, entre d’altres.

El concert de presentació del disc es celebra el 8 de febrer de 2014 a la sala Luz de Gas de Barcelona, amb un ple absolut. Amb aquest disc passa per llocs de prestigi, com El Teatre Grec, l’Antiga Fàbrica Damm o el Palau Robert de Barcelona. L’estiu d’aquest mateix any produeix el primer treball en solitari de Sendra, “Sóc” (Right here right now, 2015). Un disc on, a part d’encarregar-se de la producció musical i dels arranjaments, també hi enregistra gran part dels instruments (guitarres elèctriques i acústiques, pianos, orgues, acordions, percussions menors), de les veus i hi participa activament en la composició de les lletres.

Rodamons. Temps millors - Picap, 2005
Rodamns. Mama - Picap, 2008
La famosa gemma de Galveston - Picap, 2011
Insinuacions - Picap, 2013
Caos a mig camí - Picap, 2017
La Més Bonica Història - Picap, 2020

Formació

La més bonica història
Èric Vinaixa: veu, guitarra i piano
Carles Casanova: guitarra
Júlio Pérez: teclats i veus
Marc Sendra: baix, percussió, clarinet, saxo i veus
Miki Grau: bateria


Llarga vida al Rock'n'roll
Èric Vinaixa - veu i guitarra acústica
Jordi Vilà - bateria
Carles Casanova - guitarra elèctrica

Web propi

ericvinaixa.cat/

Xarxes socials

Properes Actuacions


20/10/23
21:30
AMPOSTA
Biblioteca Comarcal Sebastià Joan Arbó
XVIII Jornades de les Lletres Ebrenques (inauguració)

17/11/23
BAIX CAMP -comarca-
La resta d'informació es completarà quan es presenti oficialment

12/01/24
MARESME -comarca-
La resta d'informació es completarà quan es presenti oficialment

Veure totes les actuacions