Guillem Roma

Connexios
La música ens connecta amb nosaltres mateixos, amb els altres, amb el
món i amb el més enllà i això és el que passa en els concerts i les cançons
de Guillem Roma.
Ll’artista osonenc
no para de recollir els fruits d’escampar el bon rollo i la frescura que desprèn
la seva música. Una proposta original que fuig d’etiquetes i patrons i
que ha crescut amb la força emergent de les coses lliures fent camí amb
veu pròpia. Des de les influències de la música llatinoamericana fins als
sons mediterranis conviuen amb elegància amb l’espontaneïtat d’un directe
enèrgic i participatiu que ens fa viatjar per la màgia d’aquest món.
Riquesa musical, poesia, naturalitat i sobretot connexió és el que desprèn lamúsica de Guillem Roma
Com una brisa d’aire fresc, Guillem Roma ens regala l’essència més natural
i original per connectar-nos amb la música i la seva màgia!
Guillem Roma (Manlleu 1984) estudia música des dels 6 anys i creix en un ambient on la música sempre hi és present, cantant amb la seva germana Marta Roma o anant a concerts amb els seus pares. Mentrestant estudia piano fins a grau mitjà, i també saxo i guitarra. Paral·lelament cursa la carrera de Comunicació Audiovisual a la UAB. En la carrera artística debuta el 2007 amb el seu primer disc “Secret Place” (Afònic 2007), amb el que només fa tres concerts de presentació abans de marxar a Cuba, on viu durant mig any estudiant cine (documental i guió) i on amplia els seu coneixements musicals de piano i guitarra. Més tard viatja a Mèxic, on viu durant tres anys treballant en projectes televisius.

Establert altre cop a Catalunya les experiències dels seus viatges es filtren en els nous treballs del músic i professionalitza la seva carrera musical i artística. “Oxitocina” (Autoeditat 2012) és el disc que dóna a conéixer la música de Guillem Roma que s’envolta de la Camping Band Orchestra per presentar aquestes cançons que desprenen energia crítica i optimista amb sons que es mouen en terreny de frontera, des de Mèxic als Balcans. Després de la bona rebuda del disc amb gira mexicana, festivals, concerts a Sant Francisco, Boston i un public fidel, el music osonenc es consolida dins del panorama musical català amb l’últim àlbum publicat: ”Nòmades” (Autoeditat 2014). Un disc que aprofundeix en l’univers eclèctic de l’artista i en la màgia i poesia de les seves cançons, i que ha fet creixer la proposta a través d’uns directes elegants, propers i participatius. En la gira de presentació de Nòmades, Guillem Roma s’ha acompanyat d’una flexible Camping Band Orchestra amb la que han recorregut més de 150 escenaris…. festivals com el FIMPT, Aphònica, Portal Blau, el Grec… Sales i teatres com l’Auditori de Barcelona, el Kursaal de Manresa, l’Atlàntida de Vic… festes majors, places, sales i ateneus, i trobant sempre un públic entregat i fidel. I és que la riquesa musical de la música nòmada agafa vida a l’escenàri i encomana aquesta energia positiva través d’unes cançons amb personalitat pròpia. Al 2017 Guillem Roma fa un salt endavant amb un tercer disc on consolida la proposta artística amb un so compacte i una personalitat més solida i treballant amb el productor Josep Maria Baldomà. “Connexions” (Sulawesi Records 2017) avança en l’univers creatiu de l’artista amb contundència empaquetant la riquesa musical i la sensibilitat que caracteritzen a Guillem Roma d’una manera especial. Un disc on es connecten moltes coses entre elles les veus d’artistes com Joan Colomo, Alessio Arena o Judit Neddermann que col·laboren en aquestes màgiques connexions!

Guillem Roma acostumat a remar contracorrent el panorama de la indústria discogràfica i musical del nostra país crea el seu propi segell “Sulawesi Records” i convertint el projecte en una proposta totalment autogestionada i treballant per una música lliure des de la part creativa o la imatge, fins a l’edició dels discos o la comunicació i premsa, sense intermediaris, discogràfiques, empreses de manegament, etiquetes, patrons o formules escrites.

Secret Place - Afònix 2007
Oxitocina - Autoeditat 2012
Nòmades - Autoeditat 2014
Connexions - Sulawesi Records 2017

Formació

Xarxes socials

Properes Actuacions


10/02/18
BORGES BLANQUES
Slàvia

27/01/18
CALLDETENES

15/12/17
21:00
BARCELONA
SAT!
Cicle EnciSAT

03/12/17
CASTELLÓ DE LA PLANA
Festival de micro teatre / Concert especial en solitari

02/12/17
CASTELLÓ DE LA PLANA
Festival de micro teatre / Concert especial en solitari

01/12/17
CASTELLÓ DE LA PLANA
Festival de micro teatre / Concert especial en solitari

30/11/17
21:00
SANT JOAN DE VILATORRADA
Capella del Mas Sant Joan
Concerts al Mas / Presentació disc 'Connexions'

Veure totes les actuacions